Rød blok har et mandeproblem

KØN: Mens kvinderne deler sig ligeligt mellem røde og blå partier, så er der markant blåt flertal blandt mændene. Kun 40 procent af de mandlige vælgere vil stemme på et af partierne i rød blok, viser stor ny vælgeranalyse. 

De fire røde partiledere skal have bedre fat i de mandlige vælgere, hvis rød blok skal have en chance for at vinde næste valg. Særligt SF, men også S har en skæv vælgersammensætning med klart flere kvinder end mænd.<br>
De fire røde partiledere skal have bedre fat i de mandlige vælgere, hvis rød blok skal have en chance for at vinde næste valg. Særligt SF, men også S har en skæv vælgersammensætning med klart flere kvinder end mænd.
Foto: Folketinget
Jørgen Skadhede
Fakta
Om analysen
Analysen er foretaget for Altinget.dk af Søren Risbjerg Thomsen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Analysen er baseret på over 100.000 Gallup-interviews fra folketingsvalget i 2011 og frem til sommeren 2014. I gennemsnit cirka 12.000 Gallup-interviews per kvartal. Udviklingen i udvalgte kvartaler kan ses i tabellerne nederst i artiklen.

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde. Analysens tabeller må kun gengives efter aftale med Altinget.

Hvis rød blok skal vinde næste valg, så skal de fire kvindelige partiledere have langt bedre fat i de mandlige vælgere.

Mens kvinderne i øjeblikket fordeler sig stort set ligeligt mellem de politiske fløje med 49 pct. hos de røde og 51 pct. hos de blå partier, så er fordelingen helt skæv hos mændene.

Kun 40 pct. af mændene vil stemme på et af partierne i rød blok, og dermed er det i høj grad mændene, der sikrer blå blok en solid føring i meningsmålingerne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00