Venstres nye Hjort

PORTRÆT: Venstres Peter Christensen ses af flere som en yngre udgave af partiets chefstrateg Claus Hjort Frederiksen og er en af favoritterne som finansminister efter valget. PC har imponeret med sin politiske næse og strategiske sans, men hans bryske facon afskrækker mange.

Da Løkke balancerede på afgrundens rand i 2014, var der udadtil tavst 
fra Peter Christensen. Det blev tolket, som om PC – på linje med 
størstedelen af landbrugs-Venstre – havde fået nok, da formandens 
pampermanerer blev finansieret af partimedlemmerne. Tavsheden var dog 
mere udtryk for, at PC nu mente at have taget sin del af kuglerne for 
formanden.<br><br>
Da Løkke balancerede på afgrundens rand i 2014, var der udadtil tavst fra Peter Christensen. Det blev tolket, som om PC – på linje med størstedelen af landbrugs-Venstre – havde fået nok, da formandens pampermanerer blev finansieret af partimedlemmerne. Tavsheden var dog mere udtryk for, at PC nu mente at have taget sin del af kuglerne for formanden.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Erik Holstein

Man kan altid stole på ham. Hans facon er direkte, men han er også en lun fyr. Han har et fremragende blik for politik, men havner også i ny og næ i den fælde, at han bliver for polemisk.

Bjarne Corydon (S)
Finansminister
Fakta

Peter Christensen
  • Født i 1975
  • Blev valgt første gang til Folketinget i 2001
  • Nåede at sidde som skatteminister i et halvt år i 2011
Privat blev Peter Christensen i 2010 skilt efter ti års ægteskab, og han har pigerne Maria på 10 og Anne på 8. I weekenderne bor han nu sammen med sin nye kæreste, den ambitiøse, unge konservative politiker Josefine Kofoed.
Fakta
Altinget: magasin

Læs flere portrætter og baggrundsartikler i Altinget: magasin, der snart udkommer med masser af baggrundsartikler, portræt og indsigt i dansk politik.

Altinget: magasin udkommer 16. marts.

Han hører på alle områder til Venstres højrefløj, og han var tæt på at bryde med partiet. Men selvom han var i lodret opposition til partiets top under Anders Fogh Rasmussen, følte han sig på linje med de lokale Venstre-folk hjemme i det sønderjyske. Så han blev. Nu er han fra en yderposition rykket ind som en af de allermest magtfulde Venstrefolk på Borgen.

Navnet er Peter Christensen, eller PC, som han kaldes af venner og fjender. Kendt som en hård hund i debatterne og med en attitude som en PET-agent, der afsøger området for potentielle terrorister. Men også en mand med sort humor og en god portion selvironi. Peter Christensen har i mange år tilhørt den absolutte inderkreds omkring Lars Løkke Rasmussen. Men på det sidste er det lykkedes PC at bevæge sig væk fra stemplet som en uforsonlig fløjkriger med en yderliggående liberalistisk dagsorden. Han favner nu bredere i Venstre end Løkkes andre væbnere.

Tør og konkret
PC er vokset op i et landmandshjem i landsbyen Hjerting i Sønderjylland. Han interesserede sig tidligt for politik, men det var først, efter at han som 17-årig fik konstateret en alvorlig kræftsygdom, han meldte sig ind i Venstre. Ud fra den barske konklusion at han i hvert fald ville have gjort noget aktivt politisk, hvis sygdommen endte med at koste ham livet. Sygdommen blev overvundet, og i dag er risikoen for, at kræften vender tilbage, ikke noget, der martrer ham. Typisk for hans matematiske tilgang til tingene hæfter han sig ved, at der statistisk set ikke længere er større risiko for, at han bliver ramt igen. Men sygdommen fik ham til at tage livet alvorligt i en meget ung alder.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00