Analyse af 
Erik Holstein

Politisk superweekend med trekantsdrama

ANALYSE. Spillet mellem S, DF og R bliver afgørende, den dag flertallet skifter. Inden de tre partiers landsmøder i næste weekend forsøger R at spille sig på banen igen, men kløfterne til S er stadig afgrundsdybe.

Morten Østergaard (R), Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF) på det radikale nytårsstævne i Nyborg. I næste weekend møder de alle deres bagland.<br>
Morten Østergaard (R), Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF) på det radikale nytårsstævne i Nyborg. I næste weekend møder de alle deres bagland.
Foto: /ritzau/Finn Frandsen
Erik Holstein

Med livlinen til DF behøver S ikke at kaste sig ind i en gentagelse af de ydmygende forhandlinger med Vestager i det sorte tårn, en oplevelse der for mange socialdemokrater står som et møde med Sauron i Mordor. 

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

"Det har vi altid sagt. Vi har bare ikke sagt det højt nok."

Sådan lød den noget overraskende udlægning fra Sofie Carsten Nielsen (R), da hun i et interview med DR erkendte, at antallet af flygtninge skam har betydning for integrationen.

Nu er det ikke lige en udbredt opfattelse, at Radikale bekymrer sig voldsomt om antallet af flygtninge, der kommer til Danmark - og det er let at finde eksempler på, at partiet tidligere helt har afkoblet forbindelsen mellem antal og integration.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00