Khader kopierer radikalt indvandrerudspil

NYHED: Ny Alliance vil åbne grænserne for flere udlændinge men lukke pengekassen, til de får et arbejde. En kopi af radikal politik - men NA er strammere, siger Khader.
"Mange danskere frygter, at vi åbner grænserne, fordi de er bange for, at indvandrerne kommer og tager af vores kage. Det skal man ikke være bange for med vores model," siger Naser Khader (NA)
"Mange danskere frygter, at vi åbner grænserne, fordi de er bange for, at indvandrerne kommer og tager af vores kage. Det skal man ikke være bange for med vores model," siger Naser Khader (NA)Foto: Julie Charlotte Christensen/ Altinget
Anders Heissel

Jeg forestiller mig, at indvandrere kan få op til at halvt år til at søge job. Derefter skal de smides ud.

Naser Khader
Leder, Ny Alliance

Med mottoet "åbne grænser og lukkede kasser" vil Ny Alliance lukke indvandrere ind i Danmark med den betingelse, at de offentlige kasser først bliver åbnet, når indvandrerne får et arbejde.

Senest på partiets landsmøde i weekenden på Mols slog Naser Khader fast i sin tale, at mottoet skal være en af grundstenene i partiets politik. For formålet er at få mere arbejdskraft til Danmark og samtidig værne om det danske velfærdssystem.

Kopi af radikalt udspil
Forslaget er imidlertid en direkte kopi af et udspil fra De Radikale. I 2004 vedtog partiet med integrationsordfører Elsebeth Gerner Nielsen i spidsen et udspil med netop overskriften "åbne grænser og lukkede kasser".

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00