Søvndal fik sin vilje: SF trimmes

LANDSMØDE: SF-ledelsen fik opbakning til at halvere hovedbestyrelsen. Flere skeptikere blev omvendt på selve landsmødet.
Torbjørn Næs Bertelsen

Selv havde jeg før landsmødet nok stemt på toeren, men jeg er nok blevet overbevist om, at model 1 ikke er så skidt endda. Skulle jeg stemme lige nu, ville jeg stemme på model 1.

Landsmødedeltager
SF

ÅRHUS: SF's hovedbestyrelse bliver indskrænket fra de nuværende 39 til 17 medlemmer.

Med stemmerne 224 for og 166 imod vedtog landsmødet den strukturmodel, som SF's folketingsledelse med Villy Søvndal og Ole Sohn i spidsen forud for landsmødet i Århus havde anbefalet medlemmerne at stemme for.

Ændringen, som er en del af SF's regeringsprojekt, skal gøre SF's' organisation bedre i stand til at træffe hurtige beslutninger på presserende spørgsmål.

Dokumentation

Fakta:

Forud for landsmødet var der tre modeller for en slankere beslutningsstruktur og bredere forankring. Hovedpunkterne i de tre modeller er:

Model 1: Der etableres et kontaktråd på ca. 175 medlemmer og en landsledelse på 17 medlemmer, der mødes hver måned. Model 1 anbefales forud for landsmødet af 13 hovedbestyrelsesmedlemmer og folketingsgruppens ledelse.

Model 2: Der etableres et kontaktråd på ca. 175 medlemmer og en hovedbestyrelse på 27 personer, der mødes otte gange om året. Derudover rummer model 2 et forretningsudvalg på syv medlemmer, der mødes hver anden uge. Model 2 anbefales forud for landsmødet af 13 hovedbestyrelsesmedlemmer.

Model 3: Der etableres et kontaktråd på 80 medlemmer og en landsledelse med 15 medlemmer. Model 3 anbefales forud for landsmødet af 3 hovedbestyrelsesmedlemmer. Denne model blev reelt ikke diskuteret.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00