Måling: Tilbagegang for regeringen

MÅLING: Nye tal fra Megafon viser mindre tilbagegang til regeringsblokken, der fastholder sit flertal.

Regeringsflertallet har opbakning fra 50,9 procent af vælgerne, mens S, SF, R og Enhedslisten har opbakning fra de resterende 49,1 procent af befolkningen. Det viser en måling fra Megafon foretaget for TV2 og Politiken.

Målingen viser fremgang for oppositionsblokken, der ved sidste måling for to uger siden fik opbakning fra 47,1 procent af befolkningen.

Det er især Socialdemokraterne, der løfter oppositionens fremgang. Således går partiet fra 22,7 procent for to uger siden til 24,4 procent i dag.

Det glæder oppositionspartneren SF:

"Når der kommer en ny statsminister, er det forventeligt, at vælgerne lader ham få en chance, men nu har de jo hørt, at Løkke ikke vil lave om på Foghs projekt, og efter otte år er vælgerne begyndt at få nok. Derfor er det glædeligt, at oppositionen nu igen er tæt på regeringsmagten," siger SF's Ole Sohn til pol.dk.

Men hos regeringspartierne hæfter man sig ved, at flertallet stadigt er borgerligt:

"Det er flot, at en borgerlig regering på denne 1. maj får opbakning af et flertal af danskerne. Det viser netop, at danskerne tror på den borgerlige regering, når det handler om håndteringen af den økonomiske krise," siger Venstres politiske ordfører Peter Christensen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00