Kampen om overskrifterne

EU-VALG: Med spirende medieinteresse er kampen om avisoverskrifterne for alvor gået ind for de danske spidskandidater til EU-valget. Kun Bendt Bendtsens omtale er for nedadgående.
Foto: www.colourbox.com
Marie Louise Gørvild
Foto:
Fakta

Spidskandidaternes medieomtale 1. jan. - 19. maj 2009: 

Bendt Bendtsen (K): 126
Dan Jørgensen (S): 76
Jens Rohde (V): 53
Morten Messerschmidt (DF): 46
Sofie Carsten Nielsen (R): 43
Margrete Auken (SF): 33
Søren Søndergaard (N): 28
Hanne Dahl (J): 23
Benjamin Dickow (LA): 5

Tallene angiver antal omtaler i fbm. valget


Kilde: Infomedia
Fakta

Målingen er foretaget ud fra omtale i:

B.T.
Berlingske Tidende
Børsen
Ekstra Bladet
Information
Jyllands-Posten
Kristeligt Dagblad
Politiken
Weekendavisen

Efter en langsom opstart, hvor valget til Europa-Parlamentet var reduceret til Bendt Bendtsens jagt- og golfture, spirer interessen nu så småt. I sidste uge toppede dækningen indtil videre med 78 historier dedikeret til EU-valget i de landsdækkende aviser. En markant stigning, eftersom dækningen ikke har været over 60 historier før.

For de danske kandidater betyder det, at kampen for at nå overskrifterne er gået ind. Altinget.dk vil op til valget følge kapløbet om mediernes opmærksomhed tæt og give dig vindere og tabere. Her offentliggøres første måling.

Bendtsens negative føring
Fra midt til slut i marts, uge 11, 12 og 13, var valgkampen til Europa-Parlamentet groft sagt reduceret til en enkel spidskandidat; Bendt Bendtsen.

Konservatives spidskandidat udløste en mediestorm, da det kom frem, at den tidligere minister havde brudt våbenloven og gjort brug af ministerbil til jagt- og golfture. De tre stormfulde uger trak 75 avishistorier til Bendt Bendtsen, viser Altinget.dk-målingen, der er foretaget af Infomedias Analyseafdeling. Bendtsen ejede scenen, omend det var med negativt fortegn.

I de sidste uger har Bendtsens omtale været for nedadgående. Det på trods af, at det vakte genlyd i pressen, da spidskandidaten udtalte, at Tyrkiet var uegnet i EU. 

Fra "Dan?" til "Dan!"
Hvem er så kommet bedst fra start? Hvis man trækker Bendt Bendtsens omtaler om jagt- og golfture fra, ligger den unge lovende, men også ukendte, socialdemokrat Dan Jørgensen i top med 76 omtaler indtil nu.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00