Socialdemokrat vil forpligte DR til flere indvandrere

DR: DR skal forpligtes til at bruge flere indvandrere som studieværter og eksperter i nyhedsudsendelser, i tv-serier og i underholdningsprogrammer, mener socialdemokraten Yildiz Akdogan. Det skal få flere indvandrere til at se dansk tv.
Det socialdemokratiske folketingsmedlem Yildiz Akdogan vil gerne have flere med indvandrerbaggrund på skærmen i DR.
Det socialdemokratiske folketingsmedlem Yildiz Akdogan vil gerne have flere med indvandrerbaggrund på skærmen i DR.
Niels Th. Dahl

Når jeg ser, hvor trægt det går, så er spørgsmålet, om man ikke kunne have en meget mere forpligtende og målrettet målsætning.

Yildiz Akdogan (S)
MF

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Yildiz Akdogan kaster et nyt forslag ind i diskussionen om, hvordan man kan få indvandrere til at bruge mindre tid på tv-kanalerne fra hjemlandet og mere tid på dansk tv.

Hun foreslår, at DR i højere grad forpligtes til at bruge studieværter, eksperter, skuespillere og deltagere i underholdningsprogrammer, der har en anden etnisk baggrund end dansk. Det vil gøre, at flere indvandrere kan identificere sig med udsendelserne og dermed i højere grad følge med i, hvad der sker i Danmark, mener hun.

"Hvis man udvidede public service-begrebet, ville nogle af disse mennesker måske zappe hurtigere over på DR i stedet for at blive hængende på Al-Jazeera eller CNN Türk, eller hvad de nu ser. Det kunne de gøre, hvis DR forholdt sig til, at det ikke er nok at have en nyhedsoplæser hver 14. dag, der tilfældigvis har et tyrkisk navn, og at gæsterne, der bliver inviteret, i højere grad havde anden etnisk baggrund end dansk," mener Yildiz Akdogan.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00