Ministerium vil "definere" toiletbesøg

OFFENTLIGT FORBRUG: Formanden for socialrådgiverne undrer sig over, at en styrelse under Socialministeriet bruger offentlige ressourcer på at definere ord som "spise" og "toiletbesøg" i en tid med offentlig nulvækst. Fjollet at sende den slags i høring, erkender socialministeren.
Socialrådgivernes formand Bettina Post: "Jeg vil anslå, at man kan spare mindst 10.000 årsværk på offentligt bureaukrati, som i stedet kan bruges til velfærdsopgaver. Det burde man tage alvorligt i en tid med nulvækst i det offentlige."
Socialrådgivernes formand Bettina Post: "Jeg vil anslå, at man kan spare mindst 10.000 årsværk på offentligt bureaukrati, som i stedet kan bruges til velfærdsopgaver. Det burde man tage alvorligt i en tid med nulvækst i det offentlige."Foto: Dansk Socialrådgiverforening
Erik Holstein

Man tager sig til hovedet, når man skal afgive høringssvar til Socialministeriet om, hvordan man definerer helt almindelige ting inden for handicapområdet. Her er vi blevet beriget med en definition af toiletbesøg, hvor det hedder: 'En handling, der består i at planlægge og udføre toiletbesøg til adskillelse af affaldsprodukter og efterfølgende rengøring'. Den slags bruges der arbejdstimer på.

Bettina Post
Formand for Dansk Socialrådgiverforening

Skal de offentlige ressourcer målrettes til direkte velfærdsservice - eller skal man også bruge tid på at diskutere definitioner af begreber som "toiletbesøg", "spisning", "drikke" og "madlavning"?

Det spørgsmål stiller Socialrådgivernes formand Bettina Post, der undrer sig højlydt over "Begrebssekretariatet" under Servicestyrelsen under Socialministeriet, der siden 2005 har brugt tid på at debattere alle tænkelige begreber inden for social- og handicapområdet.

Bettina Posts reaktion kommer, efter Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen på Altinget.dk udtalte kritik af de mange møder og projekter i det offentlige. Den kritik deler socialrådgivernes formand til fulde, men problemet går videre end møder, understreger hun.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00