Analyse af 
Erik Holstein

Anti-Thor fronten væltede planen

ANALYSE: En sejr til Annette Vilhelmsen vil være et afgørende brud med Søvndal-tiden, når det gælder værdipolitikken og SF's strategiske målgruppe. Målingerne af stemningen i SF's bagland er ubrugelige, men Astrid Krag-fløjens uvillighed til at adskille partiet fra regeringsprojektet kan koste den sejren.
Skatteminister Thor Möger Pedersen. Alene lysten til at give ham et gok i nødden skaffer spandevis af stemmer til Annette Vilhelmsen.
Skatteminister Thor Möger Pedersen. Alene lysten til at give ham et gok i nødden skaffer spandevis af stemmer til Annette Vilhelmsen.Foto: Thomas Lekdorf / Skatteministeriet
Erik Holstein

Hvis Annette Vilhelmsen vinder, vil SF's værdipolitik blive ændret. I retning af det den var, da Holger K. Nielsen var SF-formand.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget.dk

"Måske skulle vi have fået Thor til at anbefale Annette Vilhelmsen."

Bemærkningen fra en af Astrid Krags (SF) nære allierede har galgenhumoristisk karakter, men er alligevel spot on. For det er den massive modvilje mod "SFU-kliken" i almindelighed og skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) i særdeleshed, der er baggrund for den ekstremt overraskende udvikling i SF's formandskamp.

Problemet for sundhedsminister Astrid Krag og hendes allierede er bredden af modstanden.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00