Dansk Folkeparti taber førerposition hos arbejderne

VÆLGERANALYSE: Socialdemokratiet tilbageerobrer arbejdere og er nu et mulehår mere populær end Dansk Folkeparti hos disse vælgere. Arbejderne er nøglen til at vinde valget, vurderer politisk kommentator.

Mette Frederiksens Socialdemokratiet har godt tag i arbejderne, mens de tøver noget med opbakning til Lars Løkkes Rasmussens Venstre.
Mette Frederiksens Socialdemokratiet har godt tag i arbejderne, mens de tøver noget med opbakning til Lars Løkkes Rasmussens Venstre.Foto: Søren Bidstrup / Scanpix
Morten Øyen

Det kan godt være, at det nogle steder er populært, når regeringen kipper med den liberalistiske fane. Men det tager ikke mange kegler i skurvognene.

Erik Holstein
Altingets politiske kommentator

Arbejderne tøver med støtten til Dansk Folkeparti og søger igen tilbage til Socialdemokratiet.

Fakta
Om analysen

Analysen er foretaget for Altinget af Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet. 

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af professor Kasper Møller Hansen for Altinget som kilde. 

Analysen er baseret på mere end 10.000 interviews hvert kvartal foretaget af TNS-Gallup. Seneste kvartal der er medtaget i analysen går fra 1/10-16 til 31/12-16.

Det fremgår af en ny analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget på baggrund af en meget stor mængde interviews foretaget af Gallup.

Analysen viser, at siden foråret sidste år er vælgerne sivet fra Dansk Folkeparti: fra at være det klart største arbejderparti med opbakning fra 33 procent af arbejderne i starten af 2016, til godt 27 procent efter sommerferien, til 26 procent ved årsskiftet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00