Analyse af 
Erik Holstein

Det blå snit

ANALYSE: Dansk Folkeparti kan ikke holde til smertefulde nedskæringer af velfærdssamfundet som i VKO-tiden, men Løkke kan alligevel få vigtige ønsker opfyldt. EU bliver blå bloks gordiske knude.

De fire blå ledere&nbsp;har et OK forhold til hinanden på det personlige plan, men&nbsp;samarbejdet bliver langt mere kompliceret end i VKO-tiden.&nbsp;<br>
De fire blå ledere har et OK forhold til hinanden på det personlige plan, men samarbejdet bliver langt mere kompliceret end i VKO-tiden. 
Foto: Henrik Bjerregrav/Scanpix
Erik Holstein

På det økonomiske område skal Løkke have et eller andet, når han nu ikke kan få sin drøm om nulvækst i det offentlige igennem. Her kan man måske finde en model fra dengang, Løkke var sundhedsminister.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

”Pia Kjærsgaard har solgt efterlønnen for fire tykke toldere i Kruså”.

Sådan lød den friske bemærkning fra SF's Villy Søvndal, da Dansk Folkeparti gik med til en drastisk forringelsen af efterløns-ordningen kort før sidste valg.

Hverken de tykke toldere eller Pia Kjærsgaard kunne se det morsomme, men Søvndal ramte alligevel ned, hvor det gjorde ondt. De barske reformer af velfærdssamfundet, DF deltog i i 2010 og 2011, kom til at koste på valgdagen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00