Det er risikabelt at vente, Fogh

Meningsmålingerne er et flygtigt begreb. Derfor kan regeringens overbevisende flertal hurtigt vende, selvom statsministeren ser ud til at have kontrol over situationen. Valgeksperter er enige om, at Anders Fogh Rasmussen vil løbe en stor risiko ved at vente med valget.
Kristian Lund Pedersen

Der er kernevælgere og standpunktsvælgere, og en stor del af de vælgere, der nu støtter regeringen, er standpunktsvælgere, som hurtigt kan gå tabt.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor i statskundskab ved Aarhus Universitet
Flere eksperter, Altinget har talt med, mener Anders Fogh Rasmussen udsætter regeringsflertallet for en stor risiko, hvis han venter med et valg til maj eller senere. Den medvind, som Venstre og regeringen oplever, kan nemlig hurtigt vende:

"Jeg tror ikke, der er flere venstrefolk, end dem der støtter statsministeren lige i øjeblikket. Så hans største problem er sådan set, om De Konservative kan holde skuden. Min vurdering er, at oddsene i en valgkamp nu er 80-20 i regeringens favør, så udgangspunktet kan næppe blive bedre for Anders Fogh Rasmussen," siger TV 2s politiske kommentator Peter Lautrup-Larsen.

Erfaringer viser, at meningsmålingerne hurtigt kan vende, og selvom Socialdemokraterne i øjeblikket er presset op i en krog, hvor de har svært ved at sætte sig på dagsordenen, kan det nemt ændre sig på et par måneder.

Venstres forspring hviler på løst fundament
Både mediernes og vælgernes hukommelse er kort, og hvad der er en selvfølge i dag, så anderledes ud for blot et par måneder siden. Kigger man et år tilbage i tiden og ser på meningsmålingernes udvikling, kan man da også konstatere, at et halvt år kan vende op og ned på mange ting.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00