DI: Ikke behov for at hente ufaglærte uden for EU

INTERVIEW: Ifølge DI gavner arbejdskraftindvandringen Danmark, men industriens arbejdsgivere har ikke beregninger af indvandringens langsigtede økonomiske konsekvenser for samfundet.

"Vi er meget optagede af, at de ting, vi foreslår, også er en gevinst for samfundet som sådan," siger underdirektør Steen Nielsen fra DI.<br>
"Vi er meget optagede af, at de ting, vi foreslår, også er en gevinst for samfundet som sådan," siger underdirektør Steen Nielsen fra DI.
Foto: DI
Erik Holstein

Vi er ikke enige med vismændene. Det er rigtigt, at der ikke er generel mangel på arbejdskraft, men vi kan snart få problemer med flaskehalse.

Steen Nielsen
Underdirektør, DI

I en meget veludført kampagne er det lykkedes DI at sætte industriens ønske om øget indvandring på den politiske dagsorden. Kampagnen er båret af en argumentation om, at lempelige regler for indvandring af arbejdskraft vil gavne den danske økonomi.

Altinget har udfordret DI på den præmis og spurgt underdirektør Steen Nielsen, hvorfor DI nu igen arbejder så energisk på at lempe den danske indvandrerpolitik.

”Hver anden af vores medlemsvirksomheder har udlændinge ansat. Der er en hel del af vores medlemmer, der ikke kan klare sig uden udlændinge, f.eks. inden for rengøring og kollektiv transport. I den anden ende af spektret er det et spørgsmål om at få de specialister, vi har brug for,” siger Steen Nielsen

I vil byde alle velkomne, som vil arbejde i landet. Det gælder altså både højtuddannede og ufaglærte?

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00