Ekstra snit: Venstre statistisk sikkert frem

SNIT: I et ekstra, vejet snit af alle meningsmålinger haler blå blok med 46,9 pct. én procent ind på rød blok, der står til 52,3 mod 53,4 ved udgangen af april. V vinder to mandater og står til 40 - S taber to til 50.
Lars Løkke Rasmussens blok er de sidste to uger gået lidt frem i snittet af alle meningsmålinger. Fortsætter udviklingen under en valgkamp, er genvalg til regeringen inden for det muliges kunst, skriver Søren Risbjerg Thomsen.
Lars Løkke Rasmussens blok er de sidste to uger gået lidt frem i snittet af alle meningsmålinger. Fortsætter udviklingen under en valgkamp, er genvalg til regeringen inden for det muliges kunst, skriver Søren Risbjerg Thomsen.Foto: Kristoffer Hecquet/Altinget.dk

Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert

Blå blok er stadig bagud, men i gennemsnittet af de seks første meningsmålinger i maj frem til den 11. maj er der fremgang siden april.

Blå blok bestående af Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har således fremgang fra 45,6 til 46,9 pct., mens rød blok bestående af Socialdemokraterne, SF, Radikale og Enhedslisten har tilbagegang fra 53,4 til 52,3 pct.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00