Ellemann: Grænsekontrol er blevet en nødvendighed

INTERVIEW: Grænsekontrol kan ikke undværes, så længe der er en stærk flygtningestrøm mod Europa, og EU mangler kontrol med sine ydre grænser, erkender Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen. Han mener, EU svigter på flere store dagsordener og blander sig for meget i de små.

Jakob Ellemann-Jensen (V): ”Vi har i EU haft&nbsp;svært ved at enes om svar på de store udfordringer, mens vi bruger for meget tid på de små udfordringer, der løses bedst hjemme i sognet.&nbsp;Det, tror jeg, folk er drønhamrende trætte af.”<br>
Jakob Ellemann-Jensen (V): ”Vi har i EU haft svært ved at enes om svar på de store udfordringer, mens vi bruger for meget tid på de små udfordringer, der løses bedst hjemme i sognet. Det, tror jeg, folk er drønhamrende trætte af.”
Foto: Henning Bagger/Scanpix
Erik Holstein

Jeg kan godt forstå, mange reagerede på sagen. Vi har at gøre med en vaneforbryder, der kun er integreret ét sted, nemlig i fængselsvæsenet.

Jakob Ellemann-Jensen
Venstres politiske ordfører om Levakovic-sagen

Han lægger heller ikke skjul på, at det piner ham at sige det.
Men jo: Den grænsekontrol, han på det principielle plan er inderligt imod, kan ikke uden videre afskaffes. Og der er intet, der tyder på, det ændrer sig inden november, hvor Danmark skal tage stilling til en forlængelse af grænsekontrollen.

Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen er kendt for at høre til partiets traditionalister: den fløj, der er mest EU-positiv, mest skeptisk over for grænsekontrol og mest villig til at forsvare de internationale konventioner.

Men han har også taget bestik af udviklingen i et Europa, hvor EU-modstanden breder sig, og kontrollen ved de nationale grænser genetableres. For der er desværre gode grunde til begge dele, erkender Ellemann:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00