Analyse af 
Erik Holstein

Enhedslisten står til at tabe endnu en valgkamp

For tredje gang i træk er Enhedslisten på vej til at miste stemmer i selve valgkampen. En hårdere tilgang til den socialdemokratiske flirt med de borgerlige kan blive konsekvensen.

Enhedslistens politiske ordfører Mai Villadsen risikerer at skrive sig ind i samme kedelige valgkampstradition som forgængerne Johanne Schmidt-Nielsen og Pernille Skipper.  
Enhedslistens politiske ordfører Mai Villadsen risikerer at skrive sig ind i samme kedelige valgkampstradition som forgængerne Johanne Schmidt-Nielsen og Pernille Skipper.  Foto: Kasper Palsnov, Philip Davali og Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Det begynder at ligne et mønster – et deprimerende mønster.

Enhedslisten klarer sig godt mellem valgene, men når valgkampen fløjtes i gang, er det ligesom om, at partiet taber pusten. Man smider simpelthen to-tre-fire mandater under selve valgkampen, og lige nu ser det ud til at ske igen ved valget 1. november.

Da Mette Frederiksen affyrede pistolen og formelt skød valgkampen i gang 5. oktober, lå Enhedslisten lunt i svinget. I Altingets vægtede gennemsnit af meningsmålinger udarbejdet af professor Kasper Møller Hansen stod Enhedslisten i september til 8,1 procent af stemmer. En fremgang på 1,2 procent siden valget i 2019.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00