Analyse af 
Bo Bredsgaard Lund
Mads Christian Esbensen
Nikolaj Bøgh

Frank Jensens første 100 dage

ANALYSE: Overborgmester Frank Jensen (S) består sine første 100 dage - men ingen topkarakterer. Store udfordringer venter.
"Man savner en overborgmester, der for alvor træder i karakter som samarbejdende øverste ansvarlige og bykonge," hedder det i analysen af Frank Jensens første 100 dage som overborgmester.
"Man savner en overborgmester, der for alvor træder i karakter som samarbejdende øverste ansvarlige og bykonge," hedder det i analysen af Frank Jensens første 100 dage som overborgmester. Foto: Sidsel Brandt Hasberg/Altinget.dk

Tilbage står billedet af en yderst kompetent overborgmester, der imidlertid skal op i tempo, hvis han for alvor vil blive synonym med den respekt for københavnerne, som hans valgkamp havde som omdrejningspunkt.

Bo Bredsgaard Lund, Mads Christian Esbensen & Nikolaj Bøgh
Analyse til Altinget.dk

Rådgivere i kommunikationsbureauet JKL A/S

Lørdag 27. februar 2010 har Frank Jensen siddet sine første 100 dage som overborgmester for landets største kommune, Københavns Kommune. Det giver anledning til at kigge nærmere på og vurdere, hvad Frank Jensen foreløbigt har præsteret på posten. Og det er tydeligt, at Frank Jensen skal op i tempo.

For et års tid siden var det på ingen måde givet, at Frank Jensen - eller nogen socialdemokrat - skulle ende med at sætte sig i stolen som ny overborgmester i København efter kommunalvalget den 17. november 2009.

Flere forhold talte imod dette. For det første havde der blandt københavnerne bredt sig en betydelig skuffelse i forhold til Socialdemokraterne, idet Ritt Bjerregaard - af den ene eller anden årsag - ikke havde indfriet flere af sine centrale løfter fra den forrige valgkamp, heriblandt måske mest kendt 5x5x5-løftet om 5.000 nye almene boliger til maks. 5.000 kr. om måneden inden for 5 år.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00