Havnesejlads i Texas og ligestilling i New York: Her skal politikerne på studietur

Traditionen tro rejser en række politikere på udvalgsrejser, når Folketinget holder mødefri i uge ti. Et af Folketingets udvalg skal blandt andet besøge et amerikansk rumcenter, mens et nævn skal mødes med den indonesiske forsvarsminister. Få overblikket over politikernes rejser her.

Danmarksdemokraternes Inger Støjberg rejser med SF's Pia Olsen Dyhr til Indonesien for at lære mere om maritim sikkerhed.
Danmarksdemokraternes Inger Støjberg rejser med SF's Pia Olsen Dyhr til Indonesien for at lære mere om maritim sikkerhed.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

Det er den store rejseuge for politikerne på Christiansborg. Det skyldes, at uge ti traditionen tro er mødefri i Folketinget.

Ugen er historisk afsat til møder i Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd, men nogle af udvalgene benytter muligheden for at rejse ud i verden.

Allerede søndag 5. marts rejste Socialudvalget til Schweiz og Portugal. Udvalgsmedlemmerne skal bruge ugen på at blive klogere på tilgange til at afkriminalisere besiddelsen af stoffer og styrke sociale indsatser.

Mens Socialudvalget bliver inden for EU's grænser, rejser Udenrigsudvalget længere sydpå. Når Udenrigsudvalget besøger Uganda, skal medlemmerne blandt andet opleve, hvordan udviklingsbistanden udmønter sig i praksis og lære mere om landets indsats for privatsektorsamarbejde, uddannelse og grøn omstilling.

Artiklen fortsætter efter grafikken. Genopfrisk siden, hvis den ikke indlæses ordentligt.

På den amerikanske østkyst er ligestilling og digitalisering øverst på dagsordenen, når FN's Kvindekommissions 67. samling løber af stablen i New York. Her deltager fem danske repræsentanter fra Ligestillingsudvalget, Udenrigsudvalget og Folketingets tværpolitiske netværk for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) og Erhvervsudvalget rejser til den amerikanske sydstat Texas. Udover at møde diplomater og danske virksomheder kan politikerne se frem til at besøge det amerikanske rumcenter Johnson Space Center med en personlig rundvisning af den danske astronaut Andreas Mogensen. Derudover skal der diskuteres iværksætteri og innovation i Texas med fokus på den grønne omstilling. Men der er stadig tid til havnesejlads i Houston med danske virksomheder.

Det Udenrigspolitiske Nævn har fået ugens største budget, når turen går til Jakarta og Bandung i Indonesien. Nævnsmedlemmerne skal blandt andet tale med forsvarsminister Prabowo Subianto, besøge ngoen Foreign Policy Community of Indonesia og møde danske interessenter om maritim sikkerhed. Turen skal yderligere understøtte Indonesiens og den sydøstasiatiske organisation Aseans bestræbelse på at fremme regelbaseret og multilateralt samarbejde. Partiformændene Pia Olsen Dyhr (SF) og Inger Støjberg (DD) deltager på turen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Bødskov

Erhvervsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)

0:000:00