Historisk dårlige målinger for S og SF

RISBJERGS SNIT: Rød blok når nyt lavpunkt med kun 42,5 pct. i målingerne i marts. S står til det dårligste valg i 115 år og SF til det ringeste resultat siden 1977. DF og EL går stærkt frem, mens V og K taber terræn.
Smilene var brede, da S og SF præsenterede deres fælles valgoplæg, "Fair Løsning". Siden stivnede smilene, og de to partier har historisk dårlige meningsmålinger.
Smilene var brede, da S og SF præsenterede deres fælles valgoplæg, "Fair Løsning". Siden stivnede smilene, og de to partier har historisk dårlige meningsmålinger.Foto: Kristoffer Hecquet/Altinget.dk

Det nye i situationen er denne gang, at det blandt partierne i blå blok ikke er Venstre, men Dansk Folkeparti, som nyder godt af problemerne i rød blok.

Søren Risbjerg Thomsen
Valgforsker ved Aarhus Universitet

Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor i statskundskab og Altinget.dks valgekspert

Regeringens omfattende reformplaner får vælgerne til at udvandre og søge mod især Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Da regeringen i slutningen af februar lancerede reformer inden for både uddannelse, kontanthjælp og erhvervsstøtte, nåede det ikke at få den store indflydelse på partiernes tilslutning i gennemsnittet for februar, fordi de fleste meningsmålinger i februar blev gennemført, før reform-initiativerne blev fremlagt.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00