Kommunikationsekspert: Valget var en game changer

DET LÆRTE VI AF VALGET: De etablerede partier undervurderede debatten om Udkantsdanmark og banede dermed vejen for Dansk Folkeparti, vurderer Lars Nielsen fra Primetime. Han ser her tilbage på en valgkamp, hvor målrettede kampagner gjorde stort indtog.

I årets valgkamp målrettede partierne deres kampagner mod forskellige befolkningsgrupper på de sociale medier i en hidtil uset grad, fortæller Lars Nielsen fra Primetime.
I årets valgkamp målrettede partierne deres kampagner mod forskellige befolkningsgrupper på de sociale medier i en hidtil uset grad, fortæller Lars Nielsen fra Primetime.Foto: Primetime
Kasper Kaasgaard

Dansk Folkeparti repræsenterer en del af befolkningen, der abonnerer på nogle holdninger, der simpelthen har en større gennemslagskraft og opbakning i befolkningen.

Lars Nielsen
Direktør for public affairs, Primetime
Fakta
DET LÆRTE VI AF VALGET 
I en ny interview-serie beder Altinget en række eksperter og aktører om at evaluere valgkampen og valgresultatet. 

To måneder og en sommerferie er gået siden folketingsvalget. De mange indtryk og nye tendenser har bundfældet sig, og Altinget har bedt en række iagttagere og aktørere give deres vurdering af folketingsvalget 2015.

Den første er Lars Nielsen, som er direktør for public affairs i kommunikationsbureauet Primetime. For ham, som mange andre, var Alternativet og Dansk Folkepartis markante fremgang den store overrakelse.

”På afstand kan jeg se, at de to partier sammen med Liberal Alliance repræsenterer nogle nye tendenser blandt vælgerne, som alle bør være enormt opmærksomme på.”

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00