Analyse af 
Erik Holstein

Konservative nede på jorden igen

ANALYSE: Espersen fik inddæmmet den åbne uenighed, men Konservative mangler en klar profil, der kan få meningsmålingerne over Bendtsen-niveauet.
Lene Espersen: Der er ingen trusler mod hendes ledelse, men mange havde ventet mere af hende.
Lene Espersen: Der er ingen trusler mod hendes ledelse, men mange havde ventet mere af hende.Foto: Ole Toft/Altinget.dk
Erik Holstein

BELLA CENTER: Forskellen var til at tage og føle på.

Sidste år dumpede der mængder af konfetti ned på den nyvalgte formand Lene Espersen, men denne weekend var der en anderledes mat og gumpetung stemning, da den konservative leder holdt sin samlende tale til partiets landsråd i København.

Indtil det sidste var der endda frygt for, at landsrådet ville gå helt op i hat og briller, fordi Konservativ Ungdom havde truet med at møde op i burka, og "desperadoen" Peter Norsk ville i kampvalg med Lene Espersen.

Begge dele blev undgået, efter der var arbejdet intenst på de indre linjer. Peter Norsk er ikke en type, der kan bankes på plads, men venligtsindede partifæller fik fortalt ham, at et ydmygende nederlag i et kampvalg ikke var en effektiv metode til at fremme sin sag. Især synes transportminister Lars Barfoed, der er i studiekreds med Peter Norsk, at have spillet en vigtig rolle i at få den vrede rebel til at aflyse kamikaze-angrebet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00