Krig om forsvarets fremtid

Venstre går nu til frontalangreb på Social Demokratiet inden de kommende forsvarsforhandlinger. Venstre anklager Socialdemokraterne for at føre en ideologisk kamp, mens Social Demokratiet forsvarer sig med at tiderne blot har forandret sig.
Kristian Lund Pedersen

Socialdemokraterne har strammet retorikken om forsvaret og politiserer på områder, hvor der før var konsensus. De peger på områder som værnepligten, som de på forhånd ved, at det vil være overordentligt svært for en borgerlig regering at afskaffe.

Søren Gade (V)
Næstformand for Folketingets forsvarsudvalg
Forud for forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig beskylder Venstres næstformand for Folketingets forsvarsudvalg, Søren Gade, Socialdemokraterne for at stille ideologisk begrundede forslag om værnepligtens afskaffelse og reducering af Hjemmeværnet:

"Socialdemokraterne har strammet retorikken om forsvaret og politiserer på områder, hvor der før var konsensus. De peger på områder som værnepligten, som de på forhånd ved, at det vil være overordentligt svært for en borgerlig regering at afskaffe", siger Søren Gade.

Baggrunden for Social Demokratietes udspil har følge Søren Gade til formål at holde Dansk Folkeparti (som er stærke tilhængere af værnepligt og Hjemmeværn, red.) ude af næste forlig.

Efter årtiers bred politisk enighed om forsvarets indretning er freden derfor måske ved at være forbi.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00