Kuglestøderens plads i Folketinget er i fare

PROGNOSE: Trods stor opmærksomhed i fattigdomsdebatten, så ville Joachim B. Olsen ryge ud af Folketinget, hvis der var valg nu. Liberal Alliances tilbagegang bringer også Thyra Franks plads i fare. Se hele Altinget.dk's prognose her.
Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Jørgen Skadhede
Fakta
Den geografiske prognose

Altinget.dk bringer hver måned en geografisk prognose over, hvordan mandaterne vil falde, hvis der var valg nu. Prognosen laves af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet på baggrund af et vægtet gennemsnit af månedens troværdige meningsmålinger. Altinget.dk's redaktion sætter derefter navne på, hvilke kandidater der står til at ryge ud, og hvilke der står til at komme ind. I øjeblikket baserer Altinget.dk primært sin vurdering på kandidaternes interne placering ved valget i september 2011.
Farvel og tak for kampen. Trods masser af opmærksomhed i fattigdomsdebatten, så ville den tidligere kuglestøder Joachim B. Olsen ryge ud af Folketinget, hvis der var valg nu.

Det viser Altinget.dk's geografiske prognose over mandaternes fordeling. Prognosen er lavet af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet på baggrund af et kvalitetsvejet gennemsnit af alle landets troværdige meningsmålinger i januar måned.

Liberal Alliances tilbagegang i meningsmålingerne betyder, at partiet står til at tabe to af sine ni mandater.

Det er tale om partiets mandat i Nordjyllands Storkreds, hvor Thyra Frank er valgt, og mandatet i Københavns Omegns Storkreds, hvor Joachim B. Olsen er valgt.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00