Analyse af 
Erik Holstein

LA fejllæste Thulesen

ANALYSE: Hverken udsigten til nye udlændingestramninger, fremkomsten af Nye Borgerlige eller Messerschmidt-sagen fik DF til at give efter for LA's topskattekrav. Det tog Løkke konsekvensen af, da han udskød 2025-forhandlingerne.

<span>"Siger han stadig nej?!<span>"<br>Anders Samuelsen (LA) synes at have svært ved at finde&nbsp;den rette tolkning af Kristian Thulesens Dahls (DF) intentioner.</span><br></span>
"Siger han stadig nej?!"
Anders Samuelsen (LA) synes at have svært ved at finde den rette tolkning af Kristian Thulesens Dahls (DF) intentioner.

Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Erik Holstein

Thulesen kan leve med, at der ryger nogle mandater til backbenchers, men han kan ikke leve med varige skader på sit politiske projekt.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

”Hvad gør du, hvis du ikke får kravet opfyldt?” lød spørgsmålet på direkte tv.

”Jamen, det får jeg,” svarede Anders Samuelsen (LA ) – og så ud, som om han selv troede på det.

Hvad han efter al sandsynlighed også gjorde, og ordvekslingen for snart mange måneder siden giver en pæn del af forklaringen på den aktuelle politiske krise, hvor de borgerlige partier i den grad er gået fejl af hinanden.

Løfte eller ambition
Det er ikke mindst Liberal Alliances fejllæsning af Dansk Folkeparti, der har øget risikoen for et valg, som ingen af de fire blå partier har interesse i. Det gik galt allerede fra starten.

Da Venstre-regeringen skrev ”en ambition om at sænke skatten på den sidste tjente krone med fem procentpoint” ind i regeringsgrundlaget, blev det af LA-ledelsen taget ned som et regulært løfte.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00