LA når nyt højdepunkt

RISBJERGS SNIT: Liberal Alliance står til partiets højeste opbakning i denne valgperiode. Fremgangen er med til, at blå blok for første siden maj sidste år får opbakning fra mere end 55 procent af vælgerne. Radikale fortsætter nedtur, viser Risbjergs snit for februar.

Liberal Alliance når i Risbjergs snit af meningsmålinger for februar et nyt højdepunkt i denne valgperiode.
Liberal Alliance når i Risbjergs snit af meningsmålinger for februar et nyt højdepunkt i denne valgperiode.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Morten Øyen

Det er derfor værd at bemærke, at blokken, som står bag Lars Løkke Rasmussen som statsminister, nu får opbakning fra mere end 55 procent af vælgerne i snittet.

Søren Risbjerg Thomsen
Valgforsker

Liberal Alliance er i februar blevet belønnet af vælgerne og står til at få partiets største opbakning siden valget i 2011.

Fakta
Om Risbjergs snit

Professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet laver hver måned et kvalitetsvægtet gennemsnit af meningsmålingerne for Altinget.

Denne artikel må kun citeres efter reglerne om god presseskik og med klar angivelse af Altinget som kilde.

Gengives enkelte tal fra artiklen skal det være med kildeangivelsen professor Søren Risbjerg Thomsen for Altinget.

Partiet har siden valget ligget stabilt i målingerne omkring og lidt under valgresultatet, men i det nye Risbjeg-snit for februar måned står Liberal Alliance til et foreløbigt højdepunkt: 5,8 procent af vælgerne vil nu sætte deres kryds ved det liberale parti mod fem procent ved valget.

Det viser det kvalitetsvægtede gennemsnit af februar måneds meningsmålinger, som valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet har foretaget for Altinget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00