Lille flertal vil bevare EU-forbehold

MÅLING: Ny måling viser, at det ville have været ren hasard for Lars Løkke Rasmussen at udskrive folkeafstemning om EU-forbeholdene.
Ifølge Altinget.dks meningsmåling vil 46,5 procent af danskerne ikke  af med forbeholdene, mens 44,7 gerne vil.
Ifølge Altinget.dks meningsmåling vil 46,5 procent af danskerne ikke af med forbeholdene, mens 44,7 gerne vil. Foto: Colourbox
Marie Louise GørvildErik Holstein

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviste for nylig at tage en hurtig afstemning om de danske EU-forbehold. Den reelle begrundelse er, at Løkke frygter at tabe en sådan afstemning. Denne forsigtighed synes at være velbegrundet. 

En lille overvægt af danskerne ønsker nemlig ikke at afskaffe de danske EU-forbehold. Ny måling viser, at 46,5 procent af danskerne ikke vil af med forbeholdene, mens 44,7 gerne vil. Målingen, der er foretaget af A&B Analyse for Altinget.dk, spørger ind til danskernes samlede holdning til forbeholdene.  

Værre end Nyrups udgangspunkt
Disse tal er et dårligt udgangspunkt for en afstemning, særlig når man sammenligner med euro-afstemningen i år 2000. Dengang havde Poul Nyrup Rasmussen (S) et komfortabelt flertal for at droppe euro-forbeholdet på det tidspunkt, han udskrev folkeafstemningen, men det flertal blev lige så stille eroderet. Trods forudsigelser om økonomisk ruin for Danmark valgte et lille flertal af vælgerne til sidst at sige nej til euroen. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00