Lille tilbagegang til Socialdemokraterne

RISBJERG-SNITTET: Socialdemokraterne går tilbage i januars meningsmålinger, mens Radikale og Alternativet går frem. Mette Frederiksens (S) parti bliver straffet for at virke for taktisk i flygtningedebatten, vurderer kommentator.

Siden valget er der blevet færre vælgere, som vil stemme på Mette Frederiksens Socialdemokraterne. Partiet går for anden måned i træk tilbage i Risbjerg-snittet.
Siden valget er der blevet færre vælgere, som vil stemme på Mette Frederiksens Socialdemokraterne. Partiet går for anden måned i træk tilbage i Risbjerg-snittet.Foto: Asger Ladefoged / Scanpix
Morten Øyen

Det giver et meget taktisk præg, der får mange vælgere til at stejle. I stedet kunne Socialdemokraterne have sagt fra og foreslået alternative opstramninger.

Erik Holstein
Polisk kommentator, Altinget

For anden måned i træk går Socialdemokraterne tilbage i meningsmålingerne.

Fakta
Om Risbjergs snit

Professor i statskundskab og valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet laver hver måned et kvalitetsvægtet gennemsnit af meningsmålingerne for Altinget.

Gennemsnittet er lavet på baggrund af en formel udregnet af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet og vejet af meningsmålinger fra Epinion/DR, Gallup/Berlingske, Greens/Børsen, Wilke/Jyllands-Posten, Voxmeter/Ritzau. 
Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til et valg ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger.

Denne artikel må kun citeres efter reglerne om god presseskik og med klar angivelse af Altinget som kilde. 

Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen professor Kasper Møller Hansen for Altinget.

Det viser det kvalitetsvægtede gennemsnit af januars meningsmålinger, som valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Var der valg nu, ville der være dødt løb mellem blokkene. Men siden valget i juni er Mette Frederiksens Socialdemokraterne kun gået tilbage. Ikke voldsomt, men i løbet af de seneste måneder er partiet gået tre mandater tilbage og står nu til 24,5 procent af stemmerne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00