Analyse af 
Erik Holstein

Løkke kommer til at danse på landminer i 2016

ANALYSE: Et afsindigt vanskeligt år venter regeringen. EU-forhandlingerne bliver svære, flygtningekrisen næsten uløselig og skatteforhandlingerne direkte livsfarlige.

Lars Løkke Rasmussen med justitsminister Søren Pind, der kommer til at få sin del af regeringens vanskelige sager næste år.<br>
Lars Løkke Rasmussen med justitsminister Søren Pind, der kommer til at få sin del af regeringens vanskelige sager næste år.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Erik Holstein

Der er et samlet blåt pres på Venstre for at tage fat i tabuet om flygtningekonventionen, men der er modpres fra embedsmænd i centrale ministerier, der hader den slags kontroversielle tanker.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

”Hvis det ikke var svært, behøvede man jo ikke bede os om at klare det.”

Sådan lød den friske melding fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) umiddelbart efter nederlaget ved EU-folkeafstemningen. Men noget tyder på, at Løkkes selvbevidste udtalelse bliver et mantra for hele 2016.

For sjældent har så mange sorte skyer tårnet sig op for en regering. Løkke får ikke alene brug for alle sine velkendte talenter i en politisk forhandling, han må også håbe på en gunstig international udvikling og en god portion held.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00