Løkke mobiliserer Thornings vælgere

MENINGSMÅLING: Efterløn og pensionsalder har stor betydning for, hvor de socialdemokratiske vælgere sætter deres kryds, mens det kun i ringe omfang påvirker Venstres vælgere. Løkkes hovedtema kan dermed styrke oppositionen.
Det var i nytårstalen, statsminister Lars Løkke Rasmussen lancerede sin efterløns-offensiv. Men selvom talen i første omgang gav Venstre fremgang,  vil emnet kun i ringe grad påvirke de borgerlige vælgeres stemmeafgivning.
Det var i nytårstalen, statsminister Lars Løkke Rasmussen lancerede sin efterløns-offensiv. Men selvom talen i første omgang gav Venstre fremgang, vil emnet kun i ringe grad påvirke de borgerlige vælgeres stemmeafgivning. Foto: DR.dk
Erik Holstein

Hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde forventet, at hans reformdagsorden vil gøre de blå vælgere stålsatte og de røde vælgere rådvilde, har han begået en fejlkalkulation af de helt store. For diskussionen om afskaffelse af efterlønnen og en forhøjelse af pensionsalderen optager i langt højere grad dem, der ønsker Thorning som statsminister end dem, der vil beholde Løkke.

Blandt de vælgere, der foretrækker Løkke som statsminister, er det således kun 11,5 procent, der vil lade spørgsmålet om efterløn og pensionsalder få "stor indflydelse" på deres stemmeafgivning ved det kommende valg. Til gengæld er det hele 39,5 procent af de, der foretrækker Thorning, som markerer, at det tema får stor indflydelse på deres stemmeafgivning.

Tallene fremgår af en ny A&B-måling lavet for Altinget.dk, hvor svarpersonerne er blevet bedt om at markere i hvilket omfang, efterløn og forhøjet pensionsalder vil få indflydelse på deres stemmeafgivning ved næste valg. Og billedet er entydigt.

Dokumentation

Spørgsmålet lød: I hvilket omfang vil spørgsmålet om højere pensionsalder og højere efterlønsalder påvirke din stemmeafgivning ved næste valg?

  Alle
 Vil have stor betydning  27,2%
 Vil have en vis betydning 31,5%
 Vil ikke påvirke 41,2%

 EL SF  LAKD DF 
 Vil have stor betydning 33% 28% 46% 23% 32% 25% 19% 7% 23%
 Vil have en vis betydning 33% 36% 29% 59% 24% 75% 34% 27% 26%
 Vil ikke påvirke 33% 36% 26% 18% 44%  47% 65% 51%

Meningsmålingen er foretaget på nettet af A&B Analyse for Altinget.dk og udsendt i DK-panelet i perioden fra 14/4-19/4 2011.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00