Analyse af 
Erik Holstein

Løkke skal balancere på en knivsæg

ANALYSE: For at overleve efteråret skal Løkke levere store indrømmelser til LA og DF, men dele af Venstres folketingsgruppe og bagland er indædte modstandere af at give efter for DF's krav om banebrydende asylopstramninger. S lurer på sidelinjen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil få brug for både sit forhandlingstalent og sit bøffel-gen til efteråret.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil få brug for både sit forhandlingstalent og sit bøffel-gen til efteråret.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Erik Holstein

Hjort optræder som en forarmet stakkel, der ikke har en rød reje på kistebunden. Men noget tyder på, at Hjort samler til bunke. Som en hamster, der samler forråd til vinteren.
Så der "overraskende" bliver råd til både skattelettelser og øget velfærd på udvalgte områder.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Når Folketinget fredag lukker ned for sommeren, bliver banen kridtet op til et politisk efterår, hvor regeringen står over for en enestående tricky kabale. Klarer statsministeren opgaven, har han gode chancer for at sidde perioden ud, men fejler han, kan han meget vel være skiftet ud inden næste sommerferie.

En skattereform og en kraftig asylopstramning har længe været bundne opgaver for Lars Løkke Rasmussen (V), men i den forløbne uge supplerede han med den dagsorden, der alle dage har været hans eget favoritemne: reformer af velfærdssamfundet.

Livsfare
Det vil gøre ondt på Løkke, hvis han ikke får flertal for nye reformer, men rent parlamentarisk kan han leve med det. Han vil derimod være i yderste livsfare, hvis han ikke leverer på skat og asyl.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00