Løkkes tabte vælgere går til rød blok

RISBJERGS SNIT: Med Lars Løkkes rejsesag er Venstre slået tilbage til valgresultatet fra 2011. V går 2,4 procentpoint tilbage i oktober måneds målinger, mens rød blok går frem med 2,7 procentpoint. S høster den største gevinst.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Jørgen Skadhede

Det kan give mere balance mellem de to fløje, at lederen af oppositionen nu klarer sig personligt lige så dårligt, som lederen af regeringen. Der er mange vælgere, som i høj grad stemmer efter, hvilken af de to fløjes ledere de personligt bedst kan lide.

Søren Risbjerg Thomsen
Valgforsker
Fakta
Professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet laver hver måned et vægtet gennemsnit af meningsmålingerne for Altinget.dk.

Denne artikel må kun citeres efter reglerne om god presseskik og med klar angivelse af Altinget.dk som kilde.

Gengives enkelte tal fra artiklen skal det være med kildeangivelsen professor Søren Risbjerg Thomsen for Altinget.dk.

*Mandagens nye Greens-måling for Børsen er indregnet i Altinget.dks snit for oktober, da målingen er indsamlet i oktober.

Rød blok har nydt godt af V-formand Lars Løkke Rasmussens rejsesag. De vælgere, som har droppet Venstre, er nemlig gået til rød blok, hvor især Socialdemokratiet er gået frem.

Det viser Altinget.dks kvalitetsvægtede gennemsnit af oktober måneds meningsmålinger, som er lavet af professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet.

"Det er bemærkelsesværdigt, at Løkkes rejsesag får de utilfredse V-vælgere til at gå over i rød blok frem for bare at finde et andet parti i blå blok," siger Søren Risbjerg Thomsen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00