Måling: DF minder mest om S og V

MENINGSMÅLING: Vælgerne er uenige om, hvorvidt Dansk Folkeparti står nærmest Venstre eller Socialdemokratiet. Men hos DF's egne vælgere er der flest, der ser Socialdemokratiet som nabopartiet.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har det sidste år haft et fint samarbejde&nbsp;med socialdemokraterne, og en hel del af hans vælgere mener nu, at S er det parti, DF minder mest om.<br>
DF-formand Kristian Thulesen Dahl har det sidste år haft et fint samarbejde med socialdemokraterne, og en hel del af hans vælgere mener nu, at S er det parti, DF minder mest om.
Foto: Henning Bagger/Scanpix
Erik Holstein

Mens Dansk Folkeparti engang blev betragtet som et isoleret og yderliggående parti, placerer vælgerne nu DF som et parti på den eftertragtede position mellem Venstre og Socialdemokraterne. Det viser en ny Norstat-måling foretaget for Altinget.

I målingen er vælgerne blevet spurgt om, hvilket parti der ligger politisk nærmest Dansk Folkeparti. Og her peger 22 procent på, at Venstre er nabopartiet, mens 21 procent nu peger på Socialdemokratiet. 8 procent peger på Liberal Alliance, 5 procent på Konservative, mens 39 procent svarer "ved ikke".

Det er tal, der passer perfekt til DF-formand Kristian Thulesen Dahls ambition om at skifte positionen som fløjparti ud med positionen som et midterparti, der lige så godt kan samarbejde med Socialdemokratiet som med de borgerlige. Som man har set det i det sidste år, hvor forholdet mellem DF og Mette Frederiksens socialdemokrater er blevet normaliseret.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00