Miljøminister anklages for aftalebrud

DF truer med at lade aftalen om 8.000 nye sommerhuse falde, hvis ikke partiet får indflydelse på placeringen. Venstre forsikrer, at forligspartierne skal have indflydelse, men i sidste ende er det op til miljøminister Connie Hedegaard (K) at bestemme.
Marie AndergrenKristian Lund Pedersen

Det eneste den ny miljøminister har talt om, siden hun blev minister, er armslængdeprincippet. Derfor frygter jeg, at hun vil lade tilfældige embedsmænd i Skov- og Naturstyrelsen træffe beslutningen om, hvor sommerhusene skal ligge. Men det vil jeg betragte som aftalebrud.

Jørn Dohrmann (DF)
Miljøordfører
Dansk Folkepartis miljøordfører, Jørn Dohrmann, truer med at lade aftalen om udstykning af 8.000 nye kystnære sommerhusgrunde falde. Han frygter, at Dansk Folkeparti ikke får indflydelse på, hvor sommerhusene skal bygges:

"Den gamle miljøminister (Hans Christian Schmidt (V) red.) lovede mundtligt forligspartierne, at vi skulle have den afgørende stemme med placeringen af sommerhusene. Men den ny miljøminister (Connie Hedegaard (K) red.) har kørt forligspartierne ud på et sidespor, siger Jørn Dohrmann til Altinget.

Han får støtte fra formand for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg, Eyvind Vesselbo (V), der understreger, at forligspartierne bag udstykningen, skal have indflydelse på, hvor i landet grundene skal placeres.

Ikke overlades til tilfældige embedsmænd
Jørn Dohrmann er dybt utilfreds med, at Dansk Folkeparti alene gennem pressen har fået informationer om antallet af ansøgninger. Desuden er miljøordføreren bekymret over den ny miljøministers udmeldinger:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00