Navne i spil til muligt SF-ministerhold

BAGGRUND: Hvis S og SF danner regering, bliver Villy Søvndal af flere kilder nævnt som ministerkandidat til nyt velfærdsministerium.
SF's Ole Sohn kan true Mogens Jensen (S) som kulturminister i en tænkt S-SF-regering, hvis hans fortid som DKP-formand da ikke forhindrer ham i overhovedet at få en ministerpost.
SF's Ole Sohn kan true Mogens Jensen (S) som kulturminister i en tænkt S-SF-regering, hvis hans fortid som DKP-formand da ikke forhindrer ham i overhovedet at få en ministerpost.Foto: Altinget/Flindt
Natali Braagaard
SF's Ole Sohn kan true Mogens Jensen (S) som kulturminister i en tænkt S-SF-regering, hvis hans fortid som DKP-formand da ikke forhindrer ham i overhovedet at få en ministerpost.
SF's Ole Sohn kan true Mogens Jensen (S) som kulturminister i en tænkt S-SF-regering, hvis hans fortid som DKP-formand da ikke forhindrer ham i overhovedet at få en ministerpost. Foto:
SFs Ole Sohn kan true Mogens Jensen (S) som kulturminister i en tænkt S-SF regering, hvis hans fortid som DKP-formand da ikke forhindrer ham i overhovedet at få en ministerpost.
SFs Ole Sohn kan true Mogens Jensen (S) som kulturminister i en tænkt S-SF regering, hvis hans fortid som DKP-formand da ikke forhindrer ham i overhovedet at få en ministerpost. Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Fakta

Socialdemokratiet havde i perioden 1993 til 2001 i gennemsnit 21 ministerposter.

I meningsmålingerne fra november står SF i gennemsnit til 14 mandater mod Socialdemokratiets 53. Det giver 4-6 ministerposter til SF - afhængig af ministeriets størrelse og tyngde, hvis S og SF skulle danne regering sammen.


Kilde: Altinget.dk

Hvis Socialdemokratiet formår at vriste regeringsmagten fra V og K. Hvis Socialdemokratiet reelt ønsker SF som regeringsparter.

SF's parlamentariske fremtid som regeringsparti er langt fra mejslet i granit. Men skulle det alligevel vise sig at blive virkeligheden efter næste valg, mener flere politiske kommentatorer og kilder i partiet, at blandt andre Pernille Vigsø Bakke er oplagt ministerkandidat, mens mulig miljøminister Steen Gade er for gammel.

I anledning af den nye forbrødring mellem S og SF, hvor Henrik Sass Larsen (S) senest har åbnet døren for SF-ministre, forsøger Altinget her at sætte SF's mulige kommende ministerhold. Flere af vores kilder er af hensyn til deres tilknytning til SF unavngivne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00