Analyse af 
Erik Holstein

Nedturens spiral

ANALYSE: Kimen til Søvndals og Thornings nedtur blev lagt tilbage i november 2010, og S og SF har været i defensiven siden. Regeringen falder sidst på året, hvis Enhedslisten kræver individuel "krone til krone" kompensation til de ledige. Eneste trøst er, at Løkke scorer bedst, når han ikke siger noget.
Smilene var brede ved præsentationen af regeringen, men allerede på det tidspunkt havde Thorning og Søvndal bundet sig op på en politik, der var ødelæggende for deres partier.
Smilene var brede ved præsentationen af regeringen, men allerede på det tidspunkt havde Thorning og Søvndal bundet sig op på en politik, der var ødelæggende for deres partier.Foto: Hasse Ferrold
Erik Holstein

Hvis Enhedslisten kan kapitalisere 10-12 procent ved et valg, vil det være et afgørende folkeligt gennembrud. Parlamentarisk kan EL ikke bruge mandaterne til noget under en borgerlig regering, men partiet kan anvende styrken til at tiltrække en hel generation af ungdomspolitikere og erobre afgørende styrkepositioner i fagbevægelsen.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget.dk

Socialdemokraterne 28,3 procent, SF 16,1, Radikale 5,0, Enhedslisten 2,6 - og Venstre 21,6.

Nej, det er ikke en ny sensationel meningsmåling, der viser, at Thorning (S) og Søvndal (SF) omsider har genvundet vælgernes tillid. Det er en genkaldelse af situationen fra 1. november 2010. Det var her - og ikke først efter valget i september 2011 - det begyndte at gå galt for S og SF.

Den udvikling har en vis sammenhæng med de beslutninger, Venstres strateger tog tilbage i efteråret 2010.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00