Ny skatteminister indvarsler ny stil

PORTRÆT: Danmarks nye skatteminister Peter Christensen (V) er liberal helt ind til knoglemarven. Han vil dog ikke kunne ændre de store linjer i skattepolitikken, men højst give den en mere liberal indpakning end sin forgænger.
Ingen havde forudset et skifte på skatteministerposten - men fra i dag hedder ministeren Peter Christensen (V).
Ingen havde forudset et skifte på skatteministerposten - men fra i dag hedder ministeren Peter Christensen (V). Foto: Hasse Ferrold
Niels Th. Dahl
Fakta

PETER CHRISTENSEN:

Født 1975
Elektrikeruddannet 1997
VU-formand 1999-2001
Folketingsmedlem fra 2001
Skattepolitisk ordfører 2001-2005
Finansordfører 2005-2009
Politisk ordfører 2009-2011
Skatteminister 2011-

Peter Christensen er gift med Nanna Hjorth Christensen og har to døtre. De bor i Sønderjylland, hvor Peter Christensen selv er opvokset og har sine rødder.

I sin fritid er Peter Christensen en flittig boglæser og en kapabel håndværker, der bl.a. har bygget familiens sommerhus på Bornholm næsten selv. Når han skal stresse af, står han gerne længe i køkkenet og laver mad - helst noget, han selv har skudt på jagt.

Det kom bag på stort set alle, at tirsdag i denne uge bød på ikke bare en ny integrationsminister i Danmark, men også en ny mand på skatteministerposten.

Det blev imidlertid konsekvensen af undervisningsminister Tina Nedergaards (V) overraskende ønske om at træde ud af regeringen - det sendte nemlig den hidtidige skatteminister Troels Lund Poulsen (V) over i undervisningsministeriet - og pludselig var der plads til Venstres hidtidige politiske ordfører Peter Christensen som rigets nye skatteminister.

Reformivrig minister
Dermed har Danmark fået en skatteminister, der er kendt som et af de mest liberalt indstillede medlemmer af Venstres folketingsgruppe. Og dermed har endnu et af medlemmerne af den reformivrige fløj i Venstre, som tidl. statsminister Anders Fogh Rasmussen sendte ud i kulden, fået oprejsning i Lars Løkke Rasmussens regering.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00