Pengene bestemmer Europas udvikling

Anne E. Jensen, MEP for Venstre, er med til at bestemme EU's udvikling frem til 2013. I sidste ende er det pengene, som er afgørende, og Anne E. Jensen har en plads i Europa-Parlamentets udvalg, der er med til at bestemme hvor mange euro, der skal gå til hvad.
Mette Dyrskjøt

Især når det gælder regionalpolitik, er Parlamentet klar til at spendere mere end stats- og regeringscheferne

Anne E. Jensen
MEP (V)
Fakta
Det officielle og fulde navn for Parlamentets udvalg er Det midlertidige udvalg om politikudfordringer og budgetmidler i det udvidede EU 2007-2013. I daglig tale kaldet FINP.

Traktat-grundlaget for EU siger ikke noget om langsigtet budgetplanlægning. Men i praksis indgår Parlamentet, Kommissionen og Rådet, som er de 25 stats- og regeringschefer en aftale om de finansielle overslag.

Hvis EUs forfatningstraktat bliver vedtaget og sat i kraft, så vil den flerårige finansielle ramme indgå i det europæiske lovgrundlag.


Kilde: EU
STRASBOURG: Pengene bestemmer i sidste ende, hvilken vej EU skal gå. Sådan ser medlem af Europa-Parlamentet, Anne E. Jensen (V), på sit arbejde i Parlamentets midlertidige udvalg for finansielle overslag. Derfor er udvalget med til at forme fremtiden for det udvidet i EU.

"Man kan jo sige, at budgettet sætter rammerne og begrænsningerne for, hvordan EU kan udvikle sig," siger Anne E. Jensen til Altinget.

Efter planen skal budgettet for 2007-2013 ligge klar inden sommerferien. I juni forventes de 25 stats- og regeringschefer at nå til enighed om EUs budget for 2007-2013. Luxembourg er formand for EU i dette halvår, og det er ganske heldigt timet.

Luxembourgs premierminister Jean-Claude Juncker hører til de allermest respekterede i EU-kredsen, og derfor forventes det lille rige land også at have held med at få de ellers sparsomme statsministre og præsidenter til at enes om de fælles udgifter.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00