Pind: Åbne samråd er et skuespil

SAMRÅD: Åbne samråd er et skuespil, befolkningen ikke kan være tjent med, og de exorbitant mange åbne samråd besværliggør regeringens arbejde. Sådan lød meldingen fra Søren Pind (V) i spørgetiden til ministrene onsdag.

Mads Gluud JørgensenToke Gade Crone Kristiansen

Søren Pind kritiserede i Berlingske 19. februar 2017 åbne samråd i Folketinget under overskriften: Det udstiller, latterliggør og forhåner.

Derfor ville Benny Engelbrecht (S) vide, om det eruddannelses- og forskningsminister Søren Pinds (V) opfattelse, at der er for mange samråd, og om de har en funktion i et demokrati i sin nuværende form?

Søren Pind holdt fast i sin kritik. 

"Min opfattelse om det her, de åbne samråd, er at de medfører et skuespil, som befolkningen ikke er tjent med," lød det blandt andet fra ministeren. 

Søren Pind understregede, at der efter hans opfattelse var for mange samråd, der ikke havde nogen funktion. Men kun Folketinget selv kan sætte grænser for mængden.

Se diskussionen i klippet ovenfor.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pind

Bestyrelsesformand, Danish Cyber Defence, formand, The Danish Ronald Reagan Society, fhv. uddannelses- og forskningsminister, MF (V)
cand.jur. (Københavns Uni. 1997)

Benny Engelbrecht

MF (S)
folkeskole (Kildevældsskolen 1986)

0:000:00