Politisk opbakning til miljøministers mand

Folketingets miljøordførere bakker op om miljøminister Connie Hedegaards (K) mand, der nægter at offentliggøre sine økonomiske forhold af principielle grunde. Sagen er udtryk for Anders Fogh Rasmussens "oldnordiske ledelsesstil", mener De Radikale
Marie Andergren

Det her er blot endnu et eksempel på Anders Fogh Rasmussens oldnordiske ledelsesstil. Han har jo åbenbart ikke aftalt dette med sine ministre på forhånd

Martin Lidegaard (R)
Miljøordfører
Miljøminister Connie Hedegaards (K) mand, journalist Jacob Andersen, får fuld opbakning fra Folketingets miljøordførere.

Det sker efter, at Jacob Andersen har nægtet at udfylde et oplysningsskema om sine økonomiske forhold til Statsministeriet. Dermed trodser han - som den eneste - statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) krav om, at samtlige ministre og deres ægtefæller skal offentliggøre oplysninger om deres økonomiske interesser.

I sin redegørelse skriver miljøminister Connie Hedegaard, at hendes mand finder det principielt forkert, at han skal aflevere de nævnte oplysninger, da det er hende, der er valgt til et offentligt embede - og ikke ham.

DF: Man skal ikke ligge alt til offentligt skue
Det argument køber blandt andre Dansk Folkepartis miljøodfører, Jørn Dohrmann.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00