Professor: Socialdemokraterne fortsat svage på økonomien

VÆLGERTÆKKE: Trods Bjarne Corydons (S) bestræbelser på at personificere økonomisk ansvarlighed skal regeringen ifølge valgforsker ikke gøre sig store forhåbninger om, at vælgerne vil bedømme den bedre end et borgerligt alternativ.

Uagtet Bjarne Corydons (S) ihærdige  forsøg på at overbevise om det modsatte vil de fleste formentlig også ved næste valg mene, at de borgerlige er bedre til økonomi end Socialdemokraterne.
Uagtet Bjarne Corydons (S) ihærdige  forsøg på at overbevise om det modsatte vil de fleste formentlig også ved næste valg mene, at de borgerlige er bedre til økonomi end Socialdemokraterne.Foto: Altinget.dk
Kim Rosenkilde

Der ligger formentlig fortsat en grundopfattelse hos store dele af befolkningen om, at det nok alligevel er de borgerlige, der er bedst til det med økonomien.

Rune Stubager
Professor i statskundskab

Regeringen overtog et håndværkertilbud og forvandlede det til en overskudsforretning. Takket være regeringens indsats er Danmark nu på vej ud af krisen.

Det er essensen af en fortælling om de seneste års økonomiske politik, som vil være god at gå til valg på.

Og selv om regeringen ikke har helt så meget medvind fra de internationale konjunkturer, som den kunne have håbet på, så kan den aktuelle udsigt til det første overskud på de offentlige finanser siden 2008 bruges i den retning.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00