Prognose: Her falder SF's første 40 mandater

FOLKETINGSVALG: SF står til stor fremgang i meningsmålingerne. Se her, hvem der bliver valgt, hvis SF får de 32 mandater, partiet spås nu – eller hvis SF går helt frem til 40 mandater.
Villy Søvndal står til at få 31 kolleger i folketingsgruppen, hvis der var valg nu.
Villy Søvndal står til at få 31 kolleger i folketingsgruppen, hvis der var valg nu.Foto: SF
Niels Th. Dahl
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

SF er det parti, der står til allerstørst fremgang ved næste folketingsvalg. Ifølge professor Søren Risbjerg Thomsens seneste gennemsnit af de troværdige meningsmålinger for maj måned står partiet til 32 mandater - en fremgang på 9.

Professor Risbjerg har for Altinget.dk udarbejdet en "hitliste" over SF's mandater, der viser, i hvilken rækkefølge og i hvilke storkredse SF's mandater falder - også i det tilfælde, hvor partiet går yderligere frem til 40 mandater.

Altinget.dk har herefter sat ansigter og navne på de forskellige mandater. Disse navnevurderinger er ikke en del af professor Risbjergs prognose, men er en vurdering foretaget af redaktionen.

Dokumentation

FAKTA:

I Nordsjællands, Sjællands, Vestjyllands og Nordjyllands Storkredse opstiller SF sideordnet og uden nogen opstillingsprocedure på storkredsplan. Hver opstillingskreds opstiller sin egen kandidat.

I Københavns Omegns, Sydjyllands og Østjyllands Storkredse opstiller SF på partiliste. Listens rækkefølge afgøres i hver storkreds af en urafstemning blandt medlemmerne.

I Københavns Storkreds afholdes der en urafstemning blandt medlemmerne. De fire kandidater, der får flest stemmer, får hver lov at vælge to opstillingskredse, de bliver nomineret i. De fire kandidater, der kommer på pladserne 5-8, bliver nomineret i hver én opstillingskreds. De resterende kandidater opstilles, men nomineres ikke i nogen kredse. Opstillingsformen er sideordnet.

I Fyns Storkreds er der afholdt urafstemning blandt medlemmerne. Kandidaterne har herefter fået lov at vælge opstillingskredse i den rækkefølge, de er blevet valgt i urafstemningen. Opstillingsformen er sideordnet.

Alle storkredse skal have afsluttet deres opstillinger senest 15. august. Enkelte har dog fået dispensation til 1. oktober.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00