Prominente SF'ere ofre for tilbagegang

SF: Både Nanna Westerby, Steen Gade og Kristen Touborg er i fare for at miste deres plads i Folketinget på grund af SF's tilbagegang.
Nanna Westerby, der sidder på det andet mandat i Nordsjællands Storkreds, er én af de SF'ere, der risikerer deres folketingsmandat på grund af partiets tilbagegang.
Nanna Westerby, der sidder på det andet mandat i Nordsjællands Storkreds, er én af de SF'ere, der risikerer deres folketingsmandat på grund af partiets tilbagegang.Foto: Henrik/Altinget.dk
Niels Th. Dahl
SF og Dansk Folkeparti bløder i storkredsene omkring København, mens V, R og LA går frem.
SF og Dansk Folkeparti bløder i storkredsene omkring København, mens V, R og LA går frem. Foto:

SF's tilbagegang i meningsmålingerne i den første uge af valgkampen kræver nu sine første ofre blandt folketingsgruppens medlemmer.

En helt ny geografisk prognose fra valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen viser, at partiet mister et mandat i både Nordsjællands Storkreds og Vestjyllands Storkreds. I begge storkredse har partiet i dag to.

Det vil med stor sandsynlighed gå ud over SF's boligordfører Nanna Westerby i Nordsjælland. Hun sidder i øjeblikket på SF's andet mandat, og selv om hun er blevet et mere kendt navn siden sidste valg, gælder det samme for Pia Olsen Dyhr, som også er valgt i Nordsjælland. Westerby vil derfor med stor sandsynlighed trække det korteste strå. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00