Reaktioner på EU-sammenbruddet

DFs Pia Kjærsgaard venter ny fremgang til Fædrelandenes Europa samt alvorlig selvransagelse i den danske regering.

K ser hellere en forsinket end en dårlig løsning, mens EL konstaterer, at nationalstaterne var i Bruxelles for at rage mest mulig til sig.

JuniBevægelsen hæfter sig ved, at stats- og regeringscheferne var 99% enige om den nye forfatning.

Rasmus Nielsen

Besværlighederne skyldes, at EU er et samarbejde mellem selvstændige lande. EU kan ikke gå hurtigere frem, end at alle lande kan følge med. Det må vi acceptere af hensyn til de nationale demokratier.

Gitte Seeberg
Konservative
"EU-topmødets sammenbrud kan blive chancen for en helt ny start for Fædrelandenes Europa," siger lederen af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard i sin første kommentar til det historiske sammenbrud i arbejdet for en ny EU-forfatning.

"Samtidig med at jeg må tilstå, at jeg græder tørre tårer over sammenbruddet i EU-Topmødet, vil jeg tilføje, at jeg har et håb om, at dette totale sammenbrud måske vil kunne blive anledningen til en helt ny start for Europa. Det, der overordnet kunne beskrives som Fædrelandenes Europa.

Jeg tror faktisk, at det med sammenbruddet vil gå op for mange, at den forfatnings-kurs, man er slået ind på, har spillet fallit. Det vi har brug for i Europa er ikke en sammensmeltning, men netop den styrke det er, at hvert land i samarbejdet er et suverænt land. Det er kernen i et rigtigt demokrati," siger altså Pia Kjærsgaard, der tilføjer: "Jeg håber, at dette farceagtige virvar nu vil få folk til at indse, at EU, som altså end ikke er i stand til at løse egne problemer, ej eller vil være egnet til at løse hverken de europæiske folks problemer eller andre folkeslags problemer."

K: Hellere forsinket end en dårlig forfatning
"Det er beklageligt men ingen katastrofe, at EU-topmødet åbenbart ikke fandt det rigtige kompromis i denne weekend. Hellere en forsinket løsning end en dårlig løsning." Det siger den konservative EU-ordfører og spidskandidat til Europa-Parlamentet, MF Gitte Seeberg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00