Regeringen tester Socialdemokratiet med generalprøven til energiaftale

NYHEDSANALYSE: Regeringen viste med tirsdagens aftale om grøn energi med DF, at den ikke er bange for smalle forlig i energipolitikken. Aftalen efterlader Socialdemokratiet med et svært valg.

Mette Frederiksen har stemt for Nordsøaftale, PSO-aftale, og vil også gerne stemme for regeringens aftale om billigere biler. Hvad med tirsdagens aftale om at lade solceller og vindmøller konkurrere om at producere mest strøm for pengene?
Mette Frederiksen har stemt for Nordsøaftale, PSO-aftale, og vil også gerne stemme for regeringens aftale om billigere biler. Hvad med tirsdagens aftale om at lade solceller og vindmøller konkurrere om at producere mest strøm for pengene?Foto: /ritzau/Louise Herrche Serup
Morten Øyen

Var der én ting, som kendetegnede forløbet op til energiaftalen i 2012, så var det en klima- og energiminister i Martin Lidegaard (R), som gjorde alle krumspring for at få en bred aftale.

Venstre spillede en kontant og hård oppositionsrolle, der hele tiden ville banke prisen på udspillet ned. Forhandlingerne trak ud igen og igen, men det lykkedes alligevel til sidst at få en aftale med alle partierne i Folketinget med undtagelse af Liberal Alliance. Fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti.

Alle var de med i Danmarks hidtil bredeste, grønneste og længstvarende energiaftale.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00