Risbjergs vælgeranalyse af alder 2011-2015

DOKUMENTATION: Kun hos 68-generationen kan rød blok samle flertal. Imens er det blå forspring stort blandt de unge. Se her bevægelser i generationernes partivalg i valgforsker Risbjergs nye store vælgeranalyse.

Trods nedgang i meningsmålingerne, så har Venstre stadig godt fast i de unge vælgere.
Trods nedgang i meningsmålingerne, så har Venstre stadig godt fast i de unge vælgere.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Morten Øyen
Fakta
Om analysen
Analysen er foretaget for Altinget af Søren Risbjerg Thomsen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. 

Analysen er baseret på over 150.000 Gallup-interviews fra folketingsvalget i 2011 og frem til udgangen af marts 2015. I gennemsnit cirka 12.000 Gallup-interviews per kvartal. Udviklingen i hvert kvartal kan ses i tabellerne nederst i artiklen. 

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde. Analysens tabeller må kun gengives efter aftale med Altinget.

Der er store forskelle og bevægelser i partiernes vælgersammenslutning, når man ser på alder. Her kan du gå på opdagelse i udviklingen fra folketingsvalget i 2011 og frem til udgangen af marts 2015 i professor Søren Risbjerg Thomsens store vælgeranalyse.

Socialdemokraterne står stærkest blandt de ældre med over 27 procent af vælgerne over 65 år. Til gengæld har det store regeringsparti det noget mere vanskeligt med at tiltrække de unge: kun 12,5 procent af vælgerne mellem 18 og 24 år vil stemme på statsminister Helle Thorning-Schmidts parti.

Dansk Folkeparti står lidt stærkere end Socialdemokraterne blandt de unge. Ellers er Thulesen Dahls parti kendetegnet ved at have omkring 20 procent af alle generationer.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00