Rød blok stopper blødningen

RISBJERGS SNIT: Efter næsten et års uafbrudt tilbagegang har rød blok nu standset blødningen i meningsmålingerne. S og R går frem, mens V mister to mandater. DF går frem efter Pia Kjærsgaards afgang.
Selvom SF fortsætter nedturen i meningsmålingerne, så har regeringspartierne og rød blok samlet set stoppet blødningen. Både S og R går frem i august-snittet.
Selvom SF fortsætter nedturen i meningsmålingerne, så har regeringspartierne og rød blok samlet set stoppet blødningen. Både S og R går frem i august-snittet.Foto: Hasse Ferrold

Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor i statskundskab, Altinget.dks valgekspert

På grund af få meningsmålinger i juli er Altinget.dks gennemsnit ikke beregnet for juli måned. Gennemsnittet for august skal derfor sammenlignes med gennemsnittet for juni, der var meget præget af utilfredsheden med S-SF-R regeringens skatteudspil, inden regeringen 22. juni indgik skatteaftale med V og K for næsen af Enhedslisten.

Ændringerne fra juni til august skal derfor ses på baggrund af aftalen med V og K og de øvrige politiske begivenheder siden midten af juni. Her kan særligt peges på, at Pia Kjærsgaard 7. august uventet annoncerede sin afgang som formand for Dansk Folkeparti, samt på de interne stridigheder i SF om skatteaftalen, som resulterede i at Özlem Cekic 14. august fik frataget alle sin ordførerposter.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00