Analyse af 
Erik Holstein

S og R befinder sig på hver sin planet

ANALYSE: Kun et halvt år efter ophøret af regeringssamarbejdet, er der igen afgrunde mellem S og R. Socialdemokraternes skærpelse af udlændingepolitikken er strategisk, og partiet er parat til at tage tab på den konto. Men hverken S eller R vil helt udelukke en ny regering sammen.

På det personlige plan er forholdet mellem Mette Frederiksen (S) og Morten Østergaard (R) fint nok, men de politiske modsætninger mellem de to gamle partnere er vokset drastisk de seneste måneder.&nbsp;<br>
På det personlige plan er forholdet mellem Mette Frederiksen (S) og Morten Østergaard (R) fint nok, men de politiske modsætninger mellem de to gamle partnere er vokset drastisk de seneste måneder. 
Foto: Mads Nissen / Scanpix
Erik Holstein

I S-ledelsen er man indstillet på, at den skærpede udlændingepolitik i en periode kan koste nogle medlemmer – og måske en afhopning i stil med Jens Rohdes fra Venstre til Radikale.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Debatdeltagerne i det traditionelle radikale nytårsstævne i Nyborg var omhyggeligt castet.

Debatten skulle efter planen demonstrere, at Mette Frederiksen (S) nu er på linje med DF's Kristian Thulesen Dahl i udlændingepolitikken, mens Morten Østergaard (R) holder fast i den humanistiske og anti-populistiske kurs.

Forskellene på de tidligere regeringspartnere blev ganske rigtig mejslet i granit. Ikke kun på udlændingepolitikken, men også i skattepolitikken, hvor den tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R) forinden havde udtalt til Altinget, at Radikale gerne vil med i en ny skattereform til foråret, og at man på ingen måde vil afvise topskattelettelser.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00