Sådan stemte vi på tværs af køn og alder

DOKUMENTATION: Hvilke partier havde fat i de unge ved valget, og hvilke partier sidder med en uddøende vælgerskare? Se her alle bevægelser i kønnenes og generationernes partivalg i den seneste valgperiode og frem til folketingsvalget i professor Risbjergs nye store vælgeranalyse.

Fordelt i aldersgrupper rykkede vælgerne sig i forskellige retninger frem mod valget i juni.
Fordelt i aldersgrupper rykkede vælgerne sig i forskellige retninger frem mod valget i juni.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Line Jenvall
Fakta
Om analysen
Graferne er udarbejdet på baggrund af en analyse foretaget for Altinget af Søren Risbjerg Thomsen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Analysen er baseret på Gallup-interviews fra folketingsvalget i 2011 og til efter valget i 2015. Cirka 12.000 Gallup-interviews per kvartal.

Analysens tabeller må kun gengives efter aftale med Altinget.

Der er store forskelle at finde i vælgernes bevægelser blandt partierne, når det gælder køn og alder.

Her kan du dykke med ned i den nye analyse af alder, køn og det politiske tilhørsforhold, som valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen har lavet for Altinget.

Nedenfor kan du se, hvordan både de mandlige og kvindelige vælgere i forskellige aldersgrupper har flyttet sig mellem partierne i den forgangne valgperiode.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00