September-snittet: Dødt løb mellem blokkene

MÅLINGER: Regeringens støttepartier sikrer dødt løb mellem blå og rød blok, skriver Søren Risbjerg Thomsen om septembers meningsmålinger.
Socialdemokraterne - hér Mette Frederiksen på weekendens kongres - går ét mandat frem fra august til september, men må alligevel spejde forgæves efter et solidt, nyt flertal.
Socialdemokraterne - hér Mette Frederiksen på weekendens kongres - går ét mandat frem fra august til september, men må alligevel spejde forgæves efter et solidt, nyt flertal.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk

Liberal Alliance fortsætter i september fremgangen gennem de seneste måneder og står nu, hvis der var valg, til 4,6 pct. af stemmerne, hvilket er bedre end nogensinde. Det er som om, at nyheden om partiets pludselige fremgang virker selvforstærkende.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert

Efter at oppositionen i gennemsnittet af meningsmålinger siden april har stået til erobring af regeringsmagten med mindst 90 mandater, er situationen i september igen tilbage ved dødt løb mellem regering og opposition.

Det er bemærkelsesværdigt, at der er mindre fremgange fra august til september for regeringens to støttepartier, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som sikrer den samlede fremgang for regeringssiden.

DF står nu med tilslutning fra 14,4 pct. i meningsmålinger. Selvom det ikke er statistisk sikkert, står DF lidt stærkere end ved valget i november 2007, hvor partiet fik 13,9 pct. af stemmerne. Fremgangen kan måske skyldes, at DF fik ganske megen omtale i forbindelse med det svenske valg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00